Avrupa’da Google’da Büyük Dönüşüm Başlıyor!

Avrupa Birliği’nin Dijital Pazarlama Düzenlemesi’nin etkisi altında, Google büyük değişikliklere hazırlanıyor. Özellikle teknoloji sektöründeki rekabeti artırmayı hedefleyen AB, Google’ın Avrupa’daki operasyonlarını yakından incelemişti.

Google’ın üst düzey yöneticisi Oliver Bethell, yeni düzenlemelere uyum sağlamak için uzun süredir çalıştıklarını belirtti ve bu değişikliklerin başarılı olacağına inanıyor. Şirket, Avrupa Birliği ülkelerinde arama sonuçlarını belirgin şekilde değiştirerek, tüketicilerin veri güvenliğini koruyarak ihtiyaç duydukları bilgilere erişmelerini sağlayacak.

Yeni düzenlemeler kapsamında, YouTube, Chrome ve diğer Google hizmetleri, diğer hizmetlerle etkileşim kurmak için izin isteyecek. Ayrıca, Google’ın uygulama geliştiricileri için kullanıcı gizliliği odaklı bir yol haritası hazırladığı da biliniyor.

Google, geçtiğimiz günlerde Dijital Pazarlama Düzenlemesi’nin getirdiği üçüncü parti serbestliğine uyum sağladığını duyurdu. Bu değişiklikle, Avrupa Birliği ülkelerindeki Android kullanıcıları artık farklı uygulama mağazalarından da alışveriş yapabilecekler. Ancak, bu değişikliklerin AB dışındaki ülkeleri nasıl etkileyeceği henüz netlik kazanmış değil.

Yorum yapın